3/23/2010

Nøddebund med bærmousse

1 Portion.

75 Gr. Smør
75 Gr. Sukker
½ Dl. Sirup
25 Gr. Hakkede hasselnøddekerner
100 Gr. Hvedemel

2 Dl. Cremefraiche 38%
1 Vanillestang
Citronsaft

Lidt friske eller frosne bær
Citronmelisse


Tilberedning:

Smelt smør sammen med sukker og sirup og rør nødderne i.
Lad det koge igennem uden at brune.
Tag gryden af og rør melet i, til dejen er sammenhængende.
Dejen sættes på en velsmurt bageplade i 36 små portioner hver på størrelse med en hasselnød, der trykkes helt flad.
Lav afstand imellem, da de løber noget ud.
Bag kagerne på næstnederste rille i ovnen ved 200° C. i ca. 4 min., til de er gyldne.
Lad dem stå nogle sekunder.
De skal nu gerne have størrelse i diameter som én 5 krone.

Kom vanillekornene i Cremefraichen og pisk massen til sprøjtekonsistens og tilsmag med blendet bærkompot og citronsaft.

Anretning:

Sprøjt lidt bærmousse på en nøddebund, og læg en nøddebund ovenpå.
Sæt en lille bærmoussetop ovenpå denne nøddebund og pynt med citronmelisseblad.

Anrettes på sølvfad.

Ingen kommentarer: