3/31/2010

Gateau Marcel

Denne fremragende kage er opfundet af Chefkok Michel Michaud (Falsled Kro/Ruths Hotel, med hvem jeg havde en fremragende oplevelse på Norsminde Kro).

30 - 40 Personer.

840 Gr. God chokolade
840 Gr. Usaltet smør
420 Gr. Sukker
5 Dl. Pasteuriserede æggeblommer

14 Dl. Æggehvider
420 Gr. Sukker


Tilberedning:

Chokolade, smør og sukker smeltes over vandbad.
Når ingredienserne er helt smeltede røres massen sammen, og de pasteuriserede æggeblommer røres i lidt efter lidt.

Æggehviderne og sukkeret piskes hvidt.

Springforme eller andre forme smøres med sprayfedt og drysses med sukker.

Formene fyldes 2/3 op og bages 25 – 30 minutter ved 160° C.
Efter bagning køles kagerne næsten helt af, og resten af chokolademassen fyldes oveni.

Fryses i minimum 8 timer.

Ingen kommentarer: