3/23/2010

Bornholmsk rugkiks med Aïoli, hellefisk og Oliventapenade

1 Portion.

25 – 30 Bornholmske rugkiks

Victors Aïoli:

2 – 3 Dl. Hellmann mayonnaise
1 Stor moset kartoffel
Knust hvidløg
Lidt paprika
Citronsaft
Salt og peber
Evt. lidt safran

Røget hellefisk

Victors Oliventapenade:

2 Kg. Oliven
10 Ansjoser
4 Spsk. Capers
4 Spsk. Dijon sennep
3 Solo hvidløg
Salt og peber

Lidt rød peber


Tilberedning:

Rør alle Aïoli ingredienserne grundigt sammen til en lind sauce, og smag den til efter eget ønske.
Lad trække minimum 1 time.

Blend alle ingredienserne sammen til oliventapenaden, smag til og lad trække i minimum 1 time.


Anretning:

Smør en bornholmsk rugkiks med aïoli, og læg et lille stykke røget hellefisk på kiksen.
Oliventapenaden sprøjtes i top med en sprøjtepose, og der pyntes med en rød pebersnip.

Anret rugkiksene på et sølvfad.

Ingen kommentarer: