5 Personer.
Suppe:
2 Rødbeder
4 Fed hvidløg
2 løg
2 Nelliker
1 Laurbærblad
3 Dl. Rødvin
1,5 L. Kalvefond
Salt og peber
Olivenolie
Chili efter smag
Lidt ingefær
Etamine
Fyld:
5 Svinekæber
2 Rødbeder
3 Løg
Purløg
Salt
Peberrodsskum:
2 Dl. Sødmælk
1 Spsk. Reven peberrod
Salt og peber
Tilberedning:
Suppe:
Rødbederne skrælles, rives og kommes i en gryde sammen med de hakkede løg.
Grøntsagerne sauteres let i lidt olivenolie, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Det hele simrer i 45 – 60 minutter, hvorefter det passeres igennem etamine og over i en ren gryde, hvor suppen smages til med salt og peber.
Fyld:
Rødbederne skrælles og skylles godt.
Løgene pilles.
Svinekæberne soigneres og kommes i en gryde med rødbeder, løg og vand, der dækker emnerne.
Salt tilsættes, og fyldet simrer under låg i 1½ time.
Purløg skylles og hakkes/klippes fint.
Peberrodsskum:
Mælken lunes og tilsættes den revne peberrod, som herefter trækker på slukket blus i 10 minutter.
Sigt peberrodsmælken og smag til med salt og peber
Anretning:
De kogte rødbeder skæres i tern på 1 x 1 cm.
Løget halveres.
½ løg, 1 svinekæbe delt i 2 stykker og rødbedetern kommes varme op i en varm suppetallerken.
Den rygende varme suppe hældes over fyldet.
Peberrodsmælken piskes/blendes op, og der kommes en stor skefuld peberrodsskum over hver portion.
Til sidst pyntes med den hakkede/klippede purløg.
2/28/2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar