2/28/2010

Kastaniekage fra Det Danske Hus i Paris.

10 Personer.

250 Gr. Kastaniepuré naturel
250 Gr. Marcipan eller bittermasse
6 Cl. Cognac
130 Gr. Blødt smør
130 Gr. Blød nougat
1 Lagkagebund
130 Gr. God chokolade
Flormelis

Chokoladeganache:

200 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Piskefløde
20 Gr. Smør

Tilberedning:

Pisk kastaniepuré, marcipan og smør hvidt på røremaskinen.
Smelt nougat og chokolade i vandbad og rør det sammen med kastaniemassen.
Tilsæt Cognac under omrøring, men gem et par dråber til lagkagebunden.

Læg lagkagebunden i en springform, stænk med lidt cognac og fyld kastaniemassen ovenpå.
Glat med en gummiskraber, så kagen er helt plan og stil til afkøling.

Chokoladeganache:

Smelt chokoladen i piskefløde og monter med smør.
Tag kagen ud af formen og overtræk med chokoladeganache.

Anretning:

Drys flormelis gennem en sigte over kagen og skær den ud som en lagkage med ”sne”.
Server evt. friske bær, frugtkompot eller lignende til.

Ingen kommentarer: