5 Personer.
3 Æg
40 Gr. Sukker
Vanillesukker
3½ Dl. Sødmælk
110 Gr. God chokolade
¼ Spsk. Kanel
10 Gr. Husblas
1½ Dl. Piskefløde
Daioleforme
100 Gr. Sukker
2 Dl. Appelsinjuice
Stjerneanis
Maizena
Hvid chokolade
Citronmelisse
Tilberedning:
Del æggene i blomme og hvider.
Rør æggeblommerne med sukker og vanillesukker til en tyk creme.
Varm mælken op, og pisk den i æggemassen.
Kom denne masse tilbage i gryden, og kom den findelte chokolade og kanel i massen, og smelt chokoladen under omrøring på svag varme eller i vandbad.
Tag gryden af varmen.
Opblød husblassen i koldt vand, og smelt den ved svag varme.
Kom den varme husblas i chokoladecremen, og lad cremen stivne lidt.
Pisk fløden stiv og æggehviderne ligeledes.
Rør først fløden i den stivnede creme og dernæst den luftige æggehvidemasse.
Fyld cremen i 5 Daioleforme, og lad cremen stivne i køleskabet.
Smelt sukkeret i en gryde til karamel, og tilsæt appelsinjuicen og 1 stjerneanis.
Massen nedkoges til en appelsinsauce, og kan om nødvendigt jævnes med lidt maizena.
Ved servering fjernes stjerneanis.
Anretning:
Læg en ring af appelsinsauce på tallerkenen.
Vend chokoladecremen ud i kanten af denne sauce.
Drys med hvide chokoladespåner og pynt med citronmelisseblad.
2/28/2010
Chokoladecreme med appelsinsauce og citronmelisse.
Etiketter:
appelsinjuice,
Chokolade,
Dessert,
hvid chokolade,
Piskefløde,
Stjerneanis
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar