2/28/2010

Chokoladecreme med appelsinsauce og citronmelisse.

5 Personer.

3 Æg
40 Gr. Sukker
Vanillesukker
3½ Dl. Sødmælk
110 Gr. God chokolade
¼ Spsk. Kanel
10 Gr. Husblas
1½ Dl. Piskefløde
Daioleforme

100 Gr. Sukker
2 Dl. Appelsinjuice
Stjerneanis
Maizena

Hvid chokolade
Citronmelisse


Tilberedning:

Del æggene i blomme og hvider.
Rør æggeblommerne med sukker og vanillesukker til en tyk creme.
Varm mælken op, og pisk den i æggemassen.
Kom denne masse tilbage i gryden, og kom den findelte chokolade og kanel i massen, og smelt chokoladen under omrøring på svag varme eller i vandbad.
Tag gryden af varmen.
Opblød husblassen i koldt vand, og smelt den ved svag varme.
Kom den varme husblas i chokoladecremen, og lad cremen stivne lidt.
Pisk fløden stiv og æggehviderne ligeledes.
Rør først fløden i den stivnede creme og dernæst den luftige æggehvidemasse.
Fyld cremen i 5 Daioleforme, og lad cremen stivne i køleskabet.

Smelt sukkeret i en gryde til karamel, og tilsæt appelsinjuicen og 1 stjerneanis.
Massen nedkoges til en appelsinsauce, og kan om nødvendigt jævnes med lidt maizena.
Ved servering fjernes stjerneanis.


Anretning:

Læg en ring af appelsinsauce på tallerkenen.
Vend chokoladecremen ud i kanten af denne sauce.
Drys med hvide chokoladespåner og pynt med citronmelisseblad.

Ingen kommentarer: