9/13/2009

Vanillesuppe m. friske bær og sorbet

10 Personer.

1 L. Økologisk sødmælk
250 Gr. Sukker
12 Æggeblommer
2 Stænger vanille
40 Gr. Maizenamel
½ L. Piskefløde
6 – 12 friske bær pr. couvert (Alt efter art)
10 kugler Frugtsorbet
Citronmelisse


Maizenamelet udrøres i den kolde økologiske sødmælk.
Æggeblommerne røres let sammen med sukker.
Disse 2 mængder blandes med de flækkede vanillestænger, og dette kommes i en gryde sammen med piskefløden.
Hele mængden legeres under svag varme til ca. 70 Grader (Til tyktflydende konsistens)

I bunden af en dyb tallerken lægges ensartede størrelser af årstidens friske frugt, og den noget afkølede vanillesuppe hældes over, så frugterne knapt er dækket, og til sidst “toppes” med en kugle frugtsorbet og et citronmelisseblad.

TIPS: Suppen kan også serveres helt kold på en lun sommeraften med sprøde nøddepleskner eller krumkager.

Ingen kommentarer: