9/13/2009

Kørvelmarineret ristet kyllingebryst med blomkål, bær og kartoffel.

5 Personer.

5 Stk. Kyllingebryst
Stilkene fra ½ Bdt. Kørvel
Rapsolie
Salt og peber
1 Porre
2 Gulerødder
1/8 Selleri
½ Rødløg

Stokkene af 1 blomkålshoved
30 Gr. Smør
Salt og peber
Saft og skal af en ½ usprøjtet citron

Små blomkålsbuketter
50 Gr. Bær
1 Dl. Olivenolie
1 Spsk. Rørsukker
½ Bdt. Kørvel uden stilke
Salt og peber

Aspargeskartofler
Butter Ghee
Hakket persille


Tilberedning:

Partér kyllingen i bryster og lår, og lårene bruges ikke i denne servering.
Brun skroget i Butter Ghee, og kog en fond på skroget sammen med urter, persillestilk m.m.
Rens kørvelen, og lad den dryppe godt af, og riv bladene fra stilkene – gem kørvelbladene til salat.
Læg kødet i en skål, og hæld de blændede kørvelstilke, olien, salt og peber over kyllingebrysterne, og lad dette trække i en pose i køleskabet i minimum 30 minutter.

Rist de marinerede kyllingebryster uden panaden på en hed pande, så de er flotte gyldne og let sprøde.
Brysterne bages færdige i ovn ved 185° C. inden servering.

Blomkålspuré:
Blomkålsstokkene sættes over i koldt vand og koges i ca. 10 minutter, indtil de er møre.
Hæld vandet fra, og kom stokkene op i en blender sammen med smør, citronsaft og fintrevet citronskal, og kør til en glat puré.
Smag til med salt og peber.

Blomkålssalat med bær og kørvel:
Blomkålen deles ud i helt små buketter, der blancheres ganske kort i spilkogende saltvand.
Blomkålsbuketterne nedkøles i en skål.
Bærrene vendes med rørsukkeret og trækker i 10 minutter, inden de vendes med de afkølede blomkålsbuketter, olie og kørvelbladene, og der krydres med salt og peber.

Sauce Jus:
Kog kyllingefonden ind til en kraftig sauce, montér med smørklatter og tilsmag med salt og peber.


Aspargeskartofler:
Kog aspargeskartoflerne møre i letsaltet vand, og pil dem lige efter kogning.
Rist kartoflerne i Butter Ghee og tilsmag med salt og peber.
Kartoflerne skal ristes lige inden servering.

Anretning:

Læg 1 kyllingebryst opskåret i 4 skråtskårne batonger kl. 18:00 på tallerkenen.
Læg en portion blomkålspuré kl. 21:00 og en portion Sauce Jus kl. 15:00 på tallerkenen.
Læg blomkålssalaten i kanten af blomkålspuréen og læg de ristede aspargeskartofler i kanten af Sauce Jus.

Ingen kommentarer: