5 Personer.
750 Gr. Hellefiskfilet, Lange, Helleflynder, Havkat eller anden hvid fisk
Salt og lyst peber
2 Spsk. Olivenolie
8 Tynde porrer
2 Tsk. Groft salt pr. liter kogevand
2 Tsk. Dijonsennep
Lidt hvidvins eller kryddereddike
½ Dl. Olivenolie
1 Spsk. Syltede kapers
1 god håndfuld bredbladet persille
2 Ansjosfileter
2 Mellemstore skalotteløg
2 Hårdkogte æg
1 Citron
Tilberedning:
Læg de hvide fiskefileter på bagepapir, og krydr med salt, peber og olivenolie.
Hvis der er skind på fisken, så skal skindet vende nedad mod bagepapiret.
Bag i 175° C. varm ovn i ca. 8 minutter dog afhængigt af tykkelsen på fileten.
Fisken ændrer konsistens og bliver fast og farven helt hvid.
Skindet kan trækkes af, når fisken er bagt.
Rens porrerne og skær roden af.
Flæk porrerne fra toppen af og et stykke ned i den hvide del.
Skyl godt i koldt vand, til alt jord er fjernet.
Kog porrerne møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Hæld kogevandet fra, lad porrerne dryppe godt af, og lad dem køle lidt.
Skær porrerne i kantede skestørrelser, og dæk porrestykkerne med et klæde.
Vinaigrette:
Rør dressing af sennep og eddike.
Tilsæt gradvist olivenolien til en ensartet konsistens.
Rør kapers, hakket persille, finthakkede letsaltede ansjoser, hakkede løg og hakkede æg i, og smag til med peber.
Hæld vinaigretten over porrerne og lad trække 1 time under nænsom omblanding.
Anretning:
Læg den dampede fisk kl. 18:00 pyntet med persille eller efter fantasi.
Læg porrevinaigrette ovenover fisken.
Servér godt brød til.
9/13/2009
Bagt hellefisk med porrevinaigrette.
Etiketter:
Ansjos,
Dijonsennep,
Fisk,
Forret,
Havkat,
hellefisk,
Helleflynder,
Kapers,
porrer,
Skalotteløg,
Æg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar