6/23/2009

Bretagnefiskesuppe m. Aioli og Emmentaler

5 Personer.


1 Stort Løg
1 Porre
2 Fed hvidløg
½ Spsk. Karry
½ Tsk. Cayenne
1,5 L. Fiskefond
½ Fennikelknold
1 Tomat
1 Laurbærblad
1 Kvist Timian
Salt og hvid peber
1 Kg. Blandet fiskekød
10 Muslinger
Hellmann Mayonnaise
10 Fed Hvidløg
Franskbrød i tern
Friskrevet Emmentaler
Smør



Hak løget og porren fint. Svits det i olien sammen med hvidløg, karry og cayenne.
Spæd med fiskefonden og tilføj findelt fennikel, tomat, laurbær og timian.
Smag til med salt og friskkværnet hvidt peber.
Kom endvidere det findelte fiskekød i suppen sammen med de 10 muslinger.
Bring det hele i kog og lad det småsimre uden låg i 20 min.
Lad det stå og svale let. Fjern laurbærblad, timian samt skindet fra tomaten.
Kværn det hele i en blender til både fisk og grøntsager er fint pureret.
Kog nu denne fiskesuppe op.
Lad fiskesuppen koge ind i 10 - 15 minutter ved svag varme.
Rør jævnligt.

Enten rører man sin egen mayonnaise eller også bruger man Hellmanns mayonnaise.
Af tidshensyn bruger vi Hellmanns mayonnaise og tilsætter 10 fed knuste hvidløg.

Franskbrødet skæres i tern og ristes i smør.

Emmentalerosten rives lige inden servering.


Servering:

Den purerede rygende varme fiskesuppe anrettes i suppeterrin.

Aioli, smørristede sprøde franskbrødstern og friskrevet Emmentalerost serveres á part.



Når fiskesuppen skal spises kommes suppen op i en varm tallerken, og Aioli efter behag røres i suppen.
Herefter kommes de smørristede brødterninger ovenpå suppen, og der toppes med friskrevet Emmentaler.

Ingen kommentarer: