5 Personer.
1,2 kg. faste kartofler
1 stort løg
salt og peber
reven muskatnød
4 spsk. Smør
Butterdej
2 fed hvidløg
Citronpeber
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Løget skæres i meget tynde halve skiver.
Kom kartoffel- og løgskiverne i en skål og bland dem godt med salt, peber og reven muskatnød.
Beklæd en passende smurt form med butterdej og anbring kartoffel- og løgskiverne taglagt i fadet.
På det øverste lag lægges smørret henover i små flager, og der drysses med lidt citronpeber.
Herefter lukkes med et låg af butterdej.
Sæt fadet i en 180º varm ovn og lad kartoffelkagen bage i 1 time.
Hvis overfladen ser ud til at blive for mørk, kan man dække kartoffelkagen med lidt alufolie, som så fjernes igen de sidste minutter.
3/08/2009
Pommes Anna.
Etiketter:
Butterdej,
citronpeber,
Garniturer,
Hvidløg,
kartofler,
muskatnød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Find more Pommes Anna in my recipe blog search:
HERE
Send en kommentar