5 Personer.
600 g magert hakket kalv eller flæsk
2 spsk. hvedemel
1 1/2-2 tsk. salt
1 æg
1,5 dl cremefraiche 18 %
1 fed presset hvidløg
1 kvist frisk timian
2 spsk. frisk hakket basilikum
1-2 spsk. frisk hakket oregano
4 spsk. Friskrevet parmesanost
Salt og peber
2-3 spsk. hvedemel blandet med lidt timian
Lidt olie til stegning
1-2 ds. hakkede tomater med oregano
1 spsk. olie
1-2 bdt. forårsløg
50 Gr. Bacon
Lidt presset hvidløg
Kødboller:
Ælt kødet med hvedemel, salt og æg.
Kom cremefraiche i til konsistensen er fast, men sammenhængende.
Vend de hakkede urter i.
Lad farsen hvile 1/2 time.
Form med våde hænder valnøddestore kugler og vend dem i hvedemel og timian.
Lav kun dem der kan være på panden.
Varm et lag olie op og brun dem heri.
Ryst panden jævnligt, så de blive brune over det hele.
Stegetiden er ca. 10 minutter.
Tomatsauce:
Snit forårsløgene i tynde skiver.
Svits halvdelen i olien sammen med små bacontern og kom tomaterne ved.
Lad det koge 10-15 minutter så saucen tykner let.
Smag til med salt, peber og hvidløg og vend resten af løgene i til sidst.
Anretning:
Læg 3 – 4 rygende varme kødboller i en dyb tallerken.
Montér med tomatsauce, og servér godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar