4 Personer.
16 Svedskeblommer
100 g mel
2 spsk. Kokosmel
100 g smør
125 g sukker
1 tsk. Vanillesukker
50 g. revet marcipan
50 g hakkede mandler
Lidt likør.
Sukker
Vand
Fremstilling:
Blommerne rengøres og skæres i kvarte stykker.
Lægges i en skål og drysses med sukker og lidt vanille og stænkes med lidt likør. Trækker i ½ time (Kan evt. lunes i ovn for at fremme processen!)
Melet og kokosmel, marcipan, mandler blandes med sukker og vanille.
Smørret skæres i små tern og det smuldres i mel blandingen.
Bagning:
Blommerne fordeles i 4 ildfaste skåle eller et tærtefad.
Mel blandingen drysses ovenpå og det bages i en varm ovn med varmluft ved 200 grader i ca. 12-15 min. til blommerne er møre og toppen er gylden.
Karamelsauce:
Kom sukkeret på en pande og smelt til sukkeret er gyldent.
Tilsat vand til rette sauce konsistens.
Anretning:
Den lune blommetrifli stilles på tallerkenen.
Herefter lægges en kugle vanille is, creme fraiche eller flødeskum på tallerkenen og der pyntes med karamelsauce og evt. lidt friske bær.
Tips.
Der kan også anvendes syrlige æbler med kanel, rabarber, stikkelsbær, pærer m.m.
3/08/2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar