12/07/2008

Ølbraiserede Svinekæber med Kartoffelblinis og Græskar.

5 Personer.

1 Kg. Svinekæber
200 Gr. Bacon
1 Stor gulerod
15 Perleløg
½ Knoldselleri
5 Fed hvidløg
1 Kvist Timian
2 Laurbærblade
Salvie
½ L. Mørk Øl
½ L. Kalvefond
Salt og peber
Maizenamel

400 Gr. kogte kartofler
100 Gr. smørristet spinat
4 Æg
2 Tsk. Bagepulver
3 Spsk. Kartoffelmel
¼ revet muskatnød
Revet skal og saft af en ½ citron
¾ Dl. Piskefløde
30 Gr. blødt smør
Salt og peber

1 Lille Hokkaido græskar
2 Fed hvidløg
100 Gr. Smør
Brød i små tern
Hvidløgsolie

Tilberedning:

Rens svinekæberne for sener og brun dem på begge sider sammen med bacontern.
Tilsæt perleløg, tern af gulerod og selleri samt hvidløg, timian og laurbær.
Lad retten sautere, til urterne er klare.
Tag urterne op af gryden og tilsæt øl, og lad det reducere til det halve.
Tilsæt kalvefond og lad retten simre i halvanden time.
Optag svinekæberne og soigner og jævn saucen med lidt maizenamel.
Lun svinekæberne og de sauterede urter i saucen, og drys med frisk salvie lige inden servering.

Mos kartoflerne fint, og rør mosen med resten af ingredienserne til en lind ”dejmos”.
Tilsmag med salt og peber.
Steg små kartoffelpandekager i en spejlægpande eller blinispande, og steg dem gyldne på begge sider.
Er mosen lidt for udflydende tilsættes lidt mere kartoffelmel.
Opskriften giver ca. 20 blinis.

Rens og skræl græskarret.
Kog mørt i lidt vand med hvidløg.
Hæld vandet fra, puréer græskarret og vend med smør.
Smag til med salt og peber.
Rist brødternene i hvidløgsolie.
Vend de ristede brødtern i græskarpuréen lige inden servering.


Anretning:

De braiserede svinekæber lægges på tallerkenen, og pyntes med urterne og lidt sauce.
Anret græskarpuréen dekorativt og læg 3 varme kartoffelblinis på tallerkenen.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: