10/26/2008

Jordskokkesuppe med Bacon og Chips.

5 Personer.

625 Gr. Jordskokker

1 Spsk. Olivenolie

Salt og peber

Lidt bredbladet persille

125 Gr. Kartofler

2½ Dl. Hvidvin

½ L. Hønsebouillon

Citronsaft

1 Dl. Piskefløde

Trøffelolie

Bacontern

Tilberedning:

125 Gr. Jordskokker rengøres (Ikke skrælles), og skæres i 1 mm. Tykkelse.

Vend disse skiver med olivenolien, og krydr dem med salt og peber.

Tør dem i ovnen ved 150° C. i 30 – 45 minutter.

Tak jordskokkechipsene ud efterhånden som de bliver gyldne.

Resten af jordskokkerne rengøres i lighed med de før rengjorte.

Hak persillebladene meget fint og gem stænglerne.

Skræl kartoflerne og skær disse sammen med jordskokkerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med en ½ liter varm hønsebouillon, vin og persillestængler.

Kog ingredienserne i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

Tag persillestænglerne op af gryden, og blend resten til en jævn ensartet suppe.

Smag til med salt, peber, citronsaft og piskefløde.

Rist baconternene sprøde på en tør pande.

Anretning:

Læg en halv spiseskefuld sprødstegte bacontern på bunden af tallerkenen.

Hæld den rygende jordskokkesuppe over disse bacontern.

Drys med den finthakkede persille, og stænk en dråbe trøffelolie i hver tallerken.

Ingen kommentarer: