5 Personer.
Ca. 250 Gr. Oksefilet
1 Stor Æggeblomme
1 Skalotteløg
2 Tsk. Dijonsennep
4-6 Spsk. Olivenolie
3 Tsk. Limejuice
100 Gr. Parmesanost
Salt og friskkværnet Peber
15 Små capers
Lidt hakket persille
1/8 Bdt. Estragon
1/8 BK. Rucolasalat
Fjern overfladefedt fra kødstykket, og frys fileten i 24 timer.
Skær det møre stykke oksefilet i papirtynde skiver på pålægsmaskine
(som Parmaskinke) og fordel dem som et tyndt enkelt lag med ”overlapninger” på serveringstallerkenen/fadet.
I en skål røres æggeblommen med Dijonsennep, hvorefter limejuicen piskes i.
Så røres olivenolien i lidt efter lidt, og der smages til med salt og peber.
Pil skalotteløg og skær det i bitte, bitte små tern og kom ternene op i dressingen og rør det godt rundt.
Tilsæt lidt hakket persille, og stil dressingen til modning i 1 time.
Pensl kødet med denne dressing mindst 30 min. før servering.
Pluk rucola- og estragonblade og fordel rundt i kanten på anretningen.
Til sidst pyntes med tynde skiver af frisk Parmesanost, og 3 capers på hver tallerken.
Servér godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar