5 Personer.
2 Dl. Sødmælk
6 Æggeblommer
3½ Dl. Piskefløde
120 Gr. Sukker
300 Gr. God mørk Chokolade
500 Gr. Friske halverede blommer
50 Gr. Farin
saft og skal af ½ citron
saft af 1 appelsin
75 Gr. Honning
1 Stang Kanel
1 lille stykker frisk ingefær
kornene af ½ stang Vanille
15 Physalis
100 Gr. Sukker
1 Dl. Vand
Citronmelisse
Tilberedning:
Sukker og æggeblommer piskes skummende.
Mælk og fløde gives et opkog og hældes under piskning over æggemassen, hvorefter begge dele hældes tilbage i gryden.
Cremen bringes nu under konstant omrøring nær kogepunktet.
Når den begynder at tykne let, tages den – stadig under omrøring – fra blusset og køler af.
Den sigtes og hældes langsomt og stadig under omrøring over 300 Gr. Mørk chokolade, der er brudt i stykker.
Stilles koldt og kugles op med en varm ske.
Blommekompot:
Alle ingredienserne bringes i kog og småsimrer i 10 min.
Blommerne køler af i lagen i køleskab, og kanel og ingefær tages op.
Sukkerkogte Physalis:
De pillede physalis koges i sukkerlagen i 5 min. ved meget svag kogning, og køles herefter i køleskab.
Anretning :
Der lægges et tyndt lag blommekompot i cirkel på tallerkenen, og midtpå lægges 2 kugler chokoladecreme.
De 3 sukkerkogte physalis placeres korrekt i forhold til anretningen.
Der pyntes med citronmelisseblad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar