9/02/2008

Chokoladecreme m. Blommekompot og sukkerkogte Physalis.

5 Personer.

2 Dl. Sødmælk

6 Æggeblommer

3½ Dl. Piskefløde

120 Gr. Sukker

300 Gr. God mørk Chokolade

500 Gr. Friske halverede blommer

50 Gr. Farin

saft og skal af ½ citron

saft af 1 appelsin

75 Gr. Honning

1 Stang Kanel

1 lille stykker frisk ingefær

kornene af ½ stang Vanille

15 Physalis

100 Gr. Sukker

1 Dl. Vand

Citronmelisse

Tilberedning:

Sukker og æggeblommer piskes skummende.

Mælk og fløde gives et opkog og hældes under piskning over æggemassen, hvorefter begge dele hældes tilbage i gryden.

Cremen bringes nu under konstant omrøring nær kogepunktet.

Når den begynder at tykne let, tages den – stadig under omrøring – fra blusset og køler af.

Den sigtes og hældes langsomt og stadig under omrøring over 300 Gr. Mørk chokolade, der er brudt i stykker.

Stilles koldt og kugles op med en varm ske.

Blommekompot:

Alle ingredienserne bringes i kog og småsimrer i 10 min.

Blommerne køler af i lagen i køleskab, og kanel og ingefær tages op.

Sukkerkogte Physalis:

De pillede physalis koges i sukkerlagen i 5 min. ved meget svag kogning, og køles herefter i køleskab.

Anretning :

Der lægges et tyndt lag blommekompot i cirkel på tallerkenen, og midtpå lægges 2 kugler chokoladecreme.

De 3 sukkerkogte physalis placeres korrekt i forhold til anretningen.

Der pyntes med citronmelisseblad.

Ingen kommentarer: