9/02/2008

Bagt æble med svedskecoulis i Camparifløde og Hindbærsorbet.

6 Personer.

6 æbler

2 Cl. Grand Marnier

75 Gr. Honning

75 Gr. Smør

15 Svedsker

2 Kanelstænger

1 Dl. Rødvin

25 Gr. Mandelsplitter

2 Dl. Piskefløde

5 Cl. Campari

Hindbærsorbet

Citronmelisse

Pistaciekerner

Tilberedning:


Skræl den øverste halvdel af 6 æbler, og udstik blomst, stilk og kernehus.

Placér æblerne i et smurt ildfast fad.

Skær sveskerne i julienne.

Rødvin, Grand Marnier, julienne af svesker, honning og mandelsplitter koges sammen til en tæt svedskeconfit og fyldes i de 6 æbler.

Sæt et stykke kanelstang i toppen af hvert æble og bag æblerne ved 220° C. i ca. 20 minutter i nederste halvdel af ovnen.

Overhæld jævnligt æblerne med den sveskesirup, som uværligt vil smelte fra æblerne under bagningen.

Piskefløde og Campari nedkoges til det halve.

Anretning:

Stil det bagte æble midt på tallerkenen.

Læg en ring af Camparifløde rundt om æblet.

Læg en kugle Hindbærsorbet skråt foran æblet.

Pynt med hakkede pistaciekerner og citronmelisseblad.

Ingen kommentarer: