6 Personer.
2 Cl. Grand Marnier
75 Gr. Honning
75 Gr. Smør
15 Svedsker
2 Kanelstænger
1 Dl. Rødvin
25 Gr. Mandelsplitter
2 Dl. Piskefløde
5 Cl. Campari
Hindbærsorbet
Citronmelisse
Pistaciekerner
Skræl den øverste halvdel af 6 æbler, og udstik blomst, stilk og kernehus.
Placér æblerne i et smurt ildfast fad.
Skær sveskerne i julienne.
Rødvin, Grand Marnier, julienne af svesker, honning og mandelsplitter koges sammen til en tæt svedskeconfit og fyldes i de 6 æbler.
Sæt et stykke kanelstang i toppen af hvert æble og bag æblerne ved 220° C. i ca. 20 minutter i nederste halvdel af ovnen.
Overhæld jævnligt æblerne med den sveskesirup, som uværligt vil smelte fra æblerne under bagningen.
Piskefløde og Campari nedkoges til det halve.
Stil det bagte æble midt på tallerkenen.
Læg en ring af Camparifløde rundt om æblet.
Læg en kugle Hindbærsorbet skråt foran æblet.
Pynt med hakkede pistaciekerner og citronmelisseblad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar