8/07/2008

Stevia - Sukkerplanten

Et lille stykke af et blad af Stevia planten er nok til at søde en hel liter is eller erstatte flere sukkerknalde i kaffen.

Plantens blade er flere hundrede gange sødere end det sukker, der udvindes fra roer eller sukkerrør.

Planten er ikke godkendt som fødevare i EU, fordi EU mangler dokumentation for, hvordan Stevias virker i den menneskelige krop ved længere tids brug.

Dog har planten været brugt i israelske husholdninger i mere end 1000 år.

Planten:

Stevia er en flerårig plante.

Robust og nem at dyrke, men skal overvintre indendørs.

Stammer fra Sydamerika, hvor den gennem århundrede har været brugt som sødestof, men også i ansigtsmasker, tandpleje og som lægemiddel.

Solsikken.dk forhandler israelske frø, der har en spireprocent tæt på 100%

En pakke frø koster kr. 22, medens en plante koster kr. 30


Sødemidlet:

Søder i kraft af et meget stort indhold af Steviosid.

Der skal derfor meget små mængder til.

Man kan bruge Stevia i kaffe og the.

Til dessert, marmelade og i bagværk.

Sødestoffet kan tåle både kogning og stegning.

Stevia fås også i pulverform i helsekostbutikker.

1 kommentar:

Anny Holtegaard sagde ...

Er der nogen der ved hvordan man bruger stevia i madlavning?
Anny Holtegaard