Et lille stykke af et blad af Stevia planten er nok til at søde en hel liter is eller erstatte flere sukkerknalde i kaffen.
Plantens blade er flere hundrede gange sødere end det sukker, der udvindes fra roer eller sukkerrør.
Planten er ikke godkendt som fødevare i EU, fordi EU mangler dokumentation for, hvordan Stevias virker i den menneskelige krop ved længere tids brug.
Dog har planten været brugt i israelske husholdninger i mere end 1000 år.
Planten:
Stevia er en flerårig plante.
Robust og nem at dyrke, men skal overvintre indendørs.
Stammer fra Sydamerika, hvor den gennem århundrede har været brugt som sødestof, men også i ansigtsmasker, tandpleje og som lægemiddel.
Solsikken.dk forhandler israelske frø, der har en spireprocent tæt på 100%
En pakke frø koster kr. 22, medens en plante koster kr. 30
Sødemidlet:
Søder i kraft af et meget stort indhold af Steviosid.
Der skal derfor meget små mængder til.
Man kan bruge Stevia i kaffe og the.
Til dessert, marmelade og i bagværk.
Sødestoffet kan tåle både kogning og stegning.
Stevia fås også i pulverform i helsekostbutikker.
1 kommentar:
Er der nogen der ved hvordan man bruger stevia i madlavning?
Anny Holtegaard
Send en kommentar