5 Personer.
1 Blomkål
1 Bananskalotteløg
2 Fed hvidløg
Revet skal af ½ citron
2 Dl. Vand
3 Dl. Sødmælk
1 Dl. Piskefløde
Muskatnød
1 Glaskål
2 Spsk. hakkede mandler
1 Spsk. Rapsolie
1 Spsk. Hvidvinseddike
1 Spsk. Akaciehonning
1 Potte brøndkarse
1 Bdt. Løvstikke
Vindruekerneolie
Tilberedning:
Suppen:
Blomkålen deles og stokken fjernes.
Buketterne skæres i mindre stykker og koges møre i mælk, vand og fløde sammen med citronskal, skalotteløg, hvidløg og revet muskatnød.
Afkøl suppen lidt, og blend den til en purésuppe.
Tilsmag med salt og citronsaft.
Salaten:
Glaskålen skæres i tynd julienne og marineres med olie, hvidvinseddike og akaciehonning.
Vendes sammen med mandlerne.
Løvstikkeolie:
Der skal ikke bruges mere olie end det er nødvendigt for at blende!
Løvstikke, olie og salt blendes i 3 minutter, og skal trække min. ½ time inden den sigtes.
Anretning:
Brøndkarsen vendes i salaten.
Suppen varmes og anrettes i dybe tallerkener og garneres med salaten i midten.
Løvstikkeolien dryppes rundt i suppen.
2/02/2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar