2/11/2008

Blåmuslinger i Beering Havskum og Spidskommen.

5 personer

1,5 kg. Blåmuslinger
Olivenolie
1/4 Knoldselleri
1 Gulerod
1 Porretop
2 Fed hvidløg
1 Spsk. hel spidskommen
2-3 Kviste frisk Timian
2 dl. Beering Havskum
2 dl. Fiskefond
200 Gr. Koldt smør
Salt, peber
Bredbladet persille

Fremgangsmåde:
Rens og sorter muslingerne.Skær selleri, porre og gulerod i tynde strimler (julienne). Hak hvidløget groft.Knus de hele spidskommenfrø ganske let.Varm olien op i en stor fladbundet gryde. Vend urter, krydderier og muslinger i den varme olie. Tilsæt fiskefond og øl. Damp muslingerne under låg 5-6 minutter, til alle muslinger åbner sig.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Servering:
Læg muslingerne i dybe tallerkener eller skåle og hold dem varme.
Monter væden med de kolde smørtern og hæld suppen over muslingerne.
Pynt med lidt hakket bredbladet persille.

Ingen kommentarer: