5 Couverter.
120 Gr. Sukker (+ lidt til formene)
Blødt smør
6 Æggehvider
12 Passionsfrugter
Flormelis
Smør Ramakinskålene eller souffléformene indvendig med blødt smør ved hjælp af en bagepensel.
Sæt formene i køleskabet, til smørret er stivnet, pensl igen med blødt smør og sæt dem tilbage i køleskabet.
Fyld én af formene halvt op med sukker, og vend formen rundt, så sukkeret hænger i smørret og dækker indersiden (Brug ikke fingrene !).
Hæld det overflødige sukker i den næste form og gentag seancen !
Forvarm ovnen til 160° C.
Pres kødet fra passionsfrugterne gennem en sigte og rør pureen med 60 Gr. sukker.
Kassér kernerne.
Pisk æggehviderne, til de danner bløde toppe. Kom resten af sukkeret i hviderne og pisk 1 Minut.
Vend forsigtigt hviderne i passionsfrugtpuréen. Fordel blandingen i Ramekinformene og glat overfladen.
Drys med sigtet flormelis og lad tommelfingeren køre rundt langs indersiden af formen, så der kommer en fordybning – det får souffléen til at hæve mere jævnt !
Læg en avis i en bradepande eller ovnfast fad og hæld så meget vand ved, at det når halvvejs op om formen.
Bag souffléerne i 20 minutter, til de er godt hævet.
Når de er bagt, tages de ud af ovnen, drysses med ekstra flormelis og serveres omgående !
1/02/2008
Varm Passionsfrugtsoufflé
Etiketter:
Dessert,
Flormelis,
Passionsfrugt,
Smør,
Æggehvider
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar