5 Personer.
4 æbler
1 dl. sukker
½ vanillestang
4 blade husblas
50 Gr. Nøddekerner
4 spsk sherry
100 Gr. Blød nougat
2½ dl piskefløde
2 dl tykmælk
5 store makroner
5 Stykker karton
Fremstilling:
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær æblerne i tynde både og læg dem i ca. 2 dl kogende vand tilsat sukker og vanillestang. Giv æblerne et opkog og sluk, men lad æblerne blive i sukkerlagen til det er afkølet.
Fjern vanillestangen.
Læg husblas i en skål og udblød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Hak nødderne fint.
Smelt nougaten i en skål i vandbad.
Letpisk fløden og vend tykmælk, nøddekerner og nougatmasse i.
Tag husblasen op af vandet og smelt husblasen i en gryde sammen med Sherryen.
Afkøl husblasen med lidt af fromageblandingen og bland det med resten under omrøring.
Klip strimler af coatet papkarton på 23 x 7 Cm., og fold kartonen til en cylinder med det coatede indad og i samme diameter som den medbragte portions Ramakin- eller souffleskål.
Stil papcylinderen ned i skålen.
Læg makronen i bunden af skålen og herpå æblerne. Hæld fromageblandingen over, læg et stykke æble øverst med forsigtighed, og stil souffléen koldt i mindst 1 time.
Anretning:
Fjern papcylinderen fra skålen, og placér skålen med souffléen midt på tallerkenen.
Pynt rundt om skålen med æblestykker og lidt knust karamelsukker.
1/02/2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar