1/03/2008

Svinekam med hvidkål glaseret med gylden øl

4 personer

1 hvidkålshoved
1 kamstykke af svin på ca. 1 kg
div. tørrede krydderier (fx enebær, anis, vanilje m.m.)
100 g brun farin
600 g jævne kartofler, kogt dagen før
100 g smeltet smør og øl til pensling, fx Ceres Havskum Beering Bryg

Kog kålhovedet let mørt i ca. 1/2 time i letsaltet kogende vand.
Stil kålhovedet i ovnen og bag det ved lav varme, til det er færdigt – regn med mindst 2 timer i alt.
Undervejs pensles hovedet hvert femte minut med lidt øl og smeltet smør, så det til sidst bliver helt brunt og glaseret.

Befri kamstykket for svær og rids overfladen.
Rør krydderier og brun farin sammen og gnid overfladen på kamstykket med blandingen.
Læg kamstykket i et ovnfast fad og steg det samtidig med kålen i ca. 1 1/2 time.

Kom de kogte kartofler i fadet med kødet og bag dem med i den sidste halve time.
De skal suge stegeskyen til sig, så de bliver let brune.

Skær kamstykket i skiver og server dem på fire tallerkener eller i et fad ledsaget af kålen og de brunede kartofler.

Ingen kommentarer: