1/03/2008

Hvide asparges med jomfruhummer, oksemarv og lys ølsabayonne

4 personer

8 hvide asparges
40 g oksemarv
2 æggeblommer
¾ dl spontangæret belgisk øl
50 g smeltet, usaltet smør
8 jomfruhummerhaler
citronsaft
frisk dild til pynt
salt og peber

Skræl aspargesen og skær eller bræk enderne af.

Skær oksemarven i skiver på 1/2 cm.
Pisk æggeblommerne med øllet over lav varme, til det danner et porøst skum, og tilsæt forsigtigt det smeltede smør.
Smag til med salt og peber.
Smørkog forsigtigt aspargesene ved lav varme og smag dem til med salt og peber.
Vend oksemarven i lidt olivenolie, drys med salt og peber og varm marven forsigtigt ved lav temperatur i ovnen.
Oksemarven er vældig fed og smelter, hvis den bliver for varm.
Den skal kun lunes forsigtigt, så den bevarer sin konsistens.
Steg jomfruhummerhalerne hurtigt i en blanding af olie og smør og anret dem på en tallerken med asparges og oksemarv.
Drys med dild og server retten med ølsabayonnen.

Ingen kommentarer: