1/02/2008

Saint Agur med sultana rosiner syltet i sirup og mørk øl

Til 4 personer

1 flot stykke blå ost efter egen smag (fx Saint Agur, Stilton el. Blå Kornblomst)

SYLTEDE SULTANA
100 g sultanarosiner
mørk siruptørret bygmalt
lidt af den øl, der serveres til retten

Kog rosinerne op med sirup, malt og øl.
Køl dem af i blandingen og lad dem trække smag.

ØLBRØD
1 pakke gær
½ l lunkent vand
½ l mørkt øl
750 g hvedemel
250 g rugmel
mørk sirupsalt,
maltpulver

Brød:
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt øllet og bland det til en fin dej med resten af ingredienserne.
Lad dejen hæve i ca. en time.
Dejen skal være blød.
Form den til brød efter eget ønske og størrelse og bag det i en varm ovn ved 250° i ca. 10-15 min.
Servér det lune brød til blåskimmelosten ledsaget af de syltede rosiner.

Ingen kommentarer: