Til 4 personer
4 skiver daggammelt brød
2 dl creme anglaise
2 tsk kanel
4 spsk sukker
smør til stegning
ISCREME
2 ½ dl mørk øl
2 ½ dl fløde
100 g sukker
4 æggeblommer
BLOMMEKOMPOT
6 modne mørke blommer
2 spsk rørsukker
1 nellike
kornene af ½ stang polynesisk vanilje
lidt stødt kanel
lidt hvidvin
Dyp brødskiverne i creme anglaise og vend dem i en blanding af kanel og sukker.
Steg dem gyldne i smør på en pande og dryp dem af på et stykke fedtsugende papir.
Skær kanterne af.
ISCREME
Bring øllet og fløden i kog med sukkeret.
Kom æggeblommerne op i en skål og tilsæt den varme flødeblanding lidt efter lidt under omhyggelig omrøring.
Hæld blandingen tilbage i gryden og legér den ved svag varme, til temperaturen er ca. 67°.
Køl cremen helt af og kør den på en ismaskine.
KOMPOT
Skær blommerne i både og karamellisér sukkeret med krydderierne.
Vend blommebådene i karamellen sammen med en smule hvidvin.
Sammen med den saft, blommerne afgiver, vil hvidvinen ’løsne’ karamellen.
Kog blommerne let møre og køl dem af. Husk at fjerne nelliken.
ANRETNING
Fordel de arme riddere på 4 tallerkener og kom lidt blommekompot på toppen af dem.
Læg et æg af øliscremen ved siden af og brug saften fra kompotten som sauce.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar