5 Personer.
100 Gr. Emmentaler
2 Spsk. Smør
2 Spsk. Mel
12 Dl. Sødmælk
Salt og peber
3 Æg
1 Knsp. Muskat
Smør til smøring af Daioleform
250 Gr. Kirsebær
50 Gr. Rørsukker
Osten rives.
Smørret smeltes i en lille gryde.
Melet drysses i og piskes godt, så der ikke dannes klumper.
Den varme mælk hældes ved, og der røres videre, til blandingen er jævn.
Tages af varmen og krydres med salt og peber.
Ovnen opvarmes til 180° C.
Æggene deles.
Æggehviderne piskes meget stive sammen med en knsp. Salt.
Æggeblommerne kommes i gryden, og der røres grundigt.
Osten tilføjes, lidt reven muskatnød drysses i, og der røres.
Nu vendes æggehviderne forsigtigt i blandingen, til det hele danner en homogen masse.
Souffléformen smøres grundigt.
Massen fyldes i, formen sættes i ovnen og bages 15 minutter.
Kirsebærrene rystes med rørsukker og lægges på tallerkenen sammen med ostesouffleén.
1/02/2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar