1/02/2008

Kvarksoufflé m. Bær

4 Couverter.

3 æggeblommer
3 æggehvider
100 g kvark (0,5 %)
3 spk. Flormelis
½ stang vanille
2 tsk. maizena


Formene smøres med spray fedt og ”fores” med sukker, stilles på køl.

Æggeblommer, vanille, maizena og flormelis piskes sejt (som en æggesnaps) og kvarken blandes heri, stilles på køl.
Hviderne piskes stive og vendes i blommerne.
Dejen fordeles i formene og bages i vandbad ved 180 grader.
Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes under bagningen, da souffléerne derved kan falde sammen.
Souffléerne serveres når de er hævet til dobbelt størrelse og er gyldent brune på toppen (ca. 15 min)

Da det er lidt udenfor sæsonen for bær i november serverer vi kun lidt friske bær til desserten. Ellers virker det godt med is til, ligesom der kan indbages forskellige ting i souffléen.
Ligeledes er det udmærket med en frugtpuré til souffléen.

Dette er en billig og let sommer/efterårsdessert !

Ingen kommentarer: