1/01/2008

DESSERTCHOKOLADEKAGE

6 Personer.

Bundene: Chokoladecreme:
200 gr. Finthakkede mandler 100 gr. Flormelis og mere til pynt
300 gr. Sukker 100 gr. Mørk chokolade
2 spsk. Kartoffelmel ½ dl. Varm stærk kaffe
6 Æggehvider 70 gr. Smør

Springforme med diameteren ca. 24 cm.

Smør
Rasp
Hasselnøddeflager til pynt på kanten

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 120 Grader. Bland mandler, sukker og kartoffelmel.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Smør springformene og drys dem med rasp. Fordel massen i formene og bag dem
i ca. 50 min.
Tag bundende ud af springformene, og lad dem køle af på en rist.

Smelt chokolade med den meget varme kaffe. Rør godt. Lad blandingen afkøle.
Bland chokolade, flormelis og smør.
Smør creme på den ene nøddebund. Læg den anden over.
Smør creme på kanten af kagen. Drys/tryk hasselnøddeflager fast på kanten.
Sæt kagen i køleskab.
Lige inden servering drysses kagen med flormelis (gennem sigte).
Kan serveres med forskellige saucer.

Engelsk Creme:

5 personer.

¼ l. mælk eller fløde 13% koges op med ca. 50 gr. Sukker og marven af ½ stang
vanille.
4 æggeblommer piskes sammen i en skål, og heri piskes lidt af den kogende mælk,
hvorefter æggeblandingen piskes op i resten af mælken, og cremen piskes over
svag varme, til den er let legeret, sigtes og afkøles.
Til denne chokoladekage tilsmages den Engelske creme med Grand Marnier.

Ingen kommentarer: