5 Personer.
2 Dl. Sødmælk
2 Dl. Piskefløde
Skal af 1 Citron
1 Kanelstang
100 Gr. Sukker
4 Æggeblommer
Rørsukker til glasering
Marengs til topping:
2 Æggehvider
50 Gr. Sukker
Fremstilling:
Kog mælk og fløde op.
Tilsæt sukker, revet citronskal og kanelstang.
Lad massen afkøle.
Pisk æggeblommerne ned i mælkemassen, og sigt det hele gennem finmasket trådsigte.
Fyld cremen i Ramakinskåle, og bag dem ved 100° C. i ca. 60 minutter.
De sidste 10 minutter i ovnen bages cremen med rørsukker på toppen.
Sæt skålene efter let afkøling i køleskabet.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive med sukker.
Tag kagerne ud af køleskabet, og sprøjt marengs på toppen af hver enkelt, og sæt dem i ovnen igen, nu ved 250° C.
Bag dem indtil marengsen er gylden, og cremen har sat sig.
Creme Catalan kagen skal serveres lun!
1/01/2008
Creme Catalan med citron, kanel og Marengs
Etiketter:
Citron,
Dessert,
Kanelstænger,
Rørsukker,
Sødmælk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar