1/01/2008

Creme Catalan med citron, kanel og Marengs

5 Personer.

2 Dl. Sødmælk
2 Dl. Piskefløde
Skal af 1 Citron
1 Kanelstang
100 Gr. Sukker
4 Æggeblommer
Rørsukker til glasering

Marengs til topping:

2 Æggehvider
50 Gr. Sukker


Fremstilling:

Kog mælk og fløde op.
Tilsæt sukker, revet citronskal og kanelstang.
Lad massen afkøle.
Pisk æggeblommerne ned i mælkemassen, og sigt det hele gennem finmasket trådsigte.

Fyld cremen i Ramakinskåle, og bag dem ved 100° C. i ca. 60 minutter.
De sidste 10 minutter i ovnen bages cremen med rørsukker på toppen.

Sæt skålene efter let afkøling i køleskabet.

Marengs:

Pisk æggehviderne stive med sukker.
Tag kagerne ud af køleskabet, og sprøjt marengs på toppen af hver enkelt, og sæt dem i ovnen igen, nu ved 250° C.
Bag dem indtil marengsen er gylden, og cremen har sat sig.

Creme Catalan kagen skal serveres lun!

Ingen kommentarer: