5 Personer.
250 Gr. Mel
125 Gr. blødt smør
100 Gr. Sukker
1 Pris salt
1 helt æg
1-2 Spsk. vand
4 Æggeblommer
100 Gr. Sukker
5 Dl. Mælk
2 Spsk. Mel
3 Økologiske citroner
4 Æggehvider
2 Spsk. Sukker
Tilberedning:
Mørdejen laves først.
Mel, sukker, smør og salt røres sammen.
Æg og vand tilsættes og røres godt sammen, og dejen sættes på køl i ½ time.
Rul dejen tyndt ud, prik dejen med en gaffel og beklæd en tærteform med dejen, og stil den på køl i 15 min.
Forbag dejen i tærteformen i ovnen ved 175° C. i 20 min.
Derefter laves citroncremen.
Pisk æggeblommerne med sukkeret.
Rør melet i.
Opvarm mælken til kogepunktet og hæld den lidt efter lidt i æggemassen.
Tilsæt saft og reven skal fra de 3 økologiske citroner.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den langsomt op, til cremen bliver tyk.
Lad den køle af under jævnlig omrøring.
Marengsmasse:
Pisk hviderne stive og tilsæt lidt sukker for at gøre dem blanke.
Bred citroncremen ud over den forbagte tærtebund og dæk derefter cremen med marengsmassen.
Bag tærten ved 175° i 10 min. til marengsen er flot gylden.
1/01/2008
Citrontærte fra Menton
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar