1/01/2008

Cognacis m. karamelsauce og marinerede dadler

4 personer.

2 spsk Vanillesukker
5 Æggeblommer
6 spsk Flormelis
½ l. Piskefløde
1 lille bæger creme fraiche 38%
1½ dl. Cognac

100 gr. sukker
1 dl vand
1 dl piskefløde
1 dl cognac

12 Dadler
1 dl cognac
80 gr. Hasselnøddeflager


Rør vanillesukker, æggeblommer og flormelis sammen til det er lyst og skummende.
Pisk fløden letpisket og rør creme fraichen i.
Bland det i æggemassen.
Rør cognac i lidt efter lidt.
Lad det fryse i mindst 6 timer.

Læg dadlerne i blød i cognac natten over.
Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande.

Karamelsauce: Smelt sukkeret i en kasserolle.
Lad det blive gyldenbrunt - under omrøring.
Spæd med vandet.
Rør karamellen ud, over varmen - og spæd til sidst med fløden.
Der skal røres hurtigt.
Kog saucen igennem, og tag den af varmen og rør straks cognacen i.
Lad den derefter trække helt kold.

Anret isen som iskugler - væd med karamelsauce og giv de marinerede dadler til.
Drys med hasselnøddeflager.

Ingen kommentarer: