6 Couverter:
1 Tsk. Rødt chili pulver
3 Spsk. Mørk rhum
3 Spsk. Sort kaffe
50 Gr. Smør
250 Gr. Mørk kogechokolade
1 Tsk. Vanillesukker
6½ Dl. Piskefløde
3 Æg
200 Gr. Sukker.
Sæt en stor røreskål til afkøling i fryseren.
I en gryde over lunt vandbad røres chili, rhum, kaffe, smør og chokoladestykker under konstant omrøring sammen ved meget lav varme.
Når massen er smeltet og glat tages den af varmen og 2½ Dl. Af fløden røres i.
Æggene slåes ud i den afkølede skål, og piskes med elpiskeren på højeste gear indtil de er cremede og hvidlige.
Herefter fortsættes piskningen mens sukkeret tilsættes lidt efter lidt.
På nuværende tidspunkt er elpiskeren nok ved at bryde sammen, men der fortsættes med piskningen, mens den resterende piskefløde lidt efter lidt også piskes i.
Det bør ende med at være en cremet masse.
Nu lægges elpiskeren væk, og chokolademassen vendes i med blid hånd indtil massen er ensfarvet.
Hældes i forme, dækkes til og fryses.
Tages ud 10 – 15 minutter før servering.
1/01/2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar