10 Couverter.
Nøddebund:
3 Æggehvider
100 Gr. Grofthakkede hasselnøddekerner
150 Gr. Florsukker
1 Stk. Springform
Chokoladeis:
200 Gr. Mørk chokolade
½ L. Piskefløde
3 Æggeblommer
1 Dl. Kaffelikør
3 Spsk. Florsukker
Chokoladespåner:
50 Gr. Mørk chokolade
Nøddebund:
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt florsukker og pisk yderligere ca. 1 minut til blandingen bliver stiv.
Vend nødderne i.
Anbring en smurt ring fra en springform på en plade med bagepapir.
Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen ved 150° i 1 time og 50 minutter.
Lad nøddebunden afkøle hurtigt.
Chokoladeis:
Smelt chokoladen i en skål i mikroovn eller over vandbad.
Lad chokoladen køle lidt af (Fingervarm).
Pisk fløden til en let skum.
Rør æggeblommer, likør og florsukker sammen og vend det i flødeskummet.
Rør ca. 2 Dl. Af flødeskumsblandingen i den lune smeltede chokolade.
Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.
Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform.
Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen.
Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over bunden.
Frys kagen i mindst 8 timer.
Chokoladespåner:
Smelt imens chokoladen i en skål i mikroovn eller over vandbad.
Hæld chokoladen ud i en stribe
(ca. 3 x 22 Cm.) på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 minutter.
Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner.
Fordel chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.
Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før servering.
Islagkagen kan evt. pyntes med sølv eller gulvstøv alt efter anledning.
1/01/2008
Islagkage med Nøddebund
Etiketter:
Chokolade,
Dessert,
Hasselnøddeflager,
Kaffelikør,
Piskefløde,
Æggehvider
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar