1/03/2008

Butterdejsblinis med pighvartatar og lakridsglacé

4 personer

325 g ren pighvarfilet
1 spsk revet citronskal
1 spsk fintsnittet purløg
1 spsk gedeost
1 spsk mascarpone
1 spsk citronsaft
12 butterdejscirkler, 8 cm i diameter, udrullet og udstukket
½ dl sesamfrø
30 g ægte engelsk lakrids
1 dl persille
½ dl olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Skær pighvarfileten i fine tern og drys dem med peber, rigeligt salt, citronskal og fintsnittet purløg.
Stil pighvarren på køl i 5-6 timer.
Bland gedeost og mascarpone og vend det med pighvartataren.
Smag til med lidt citronsaft.
Drys sesamfrøene på 4 butterdejsstykker og læg dem og resten af butterdejsstykkerne i pres mellem 2 bageplader.
Bag dem sprøde og gyldne i ovnen.

Læg 4 bagte butterdejsplader på køkkenbordet og fordel halvdelen af pighvartataren ovenpå. Læg endnu et butterdejsstykke ovenpå og fordel resten af pighvartataren på dem.
Slut af med de 4 bagte plader med sesamfrøene som top på medaljerne.

Smelt lakridsen i 1 dl vand, over svag varme. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis lakridssaucen bliver for tyk.
Blend persillen med olivenolien og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Anret lakridsglacen i en ske på hver tallerken eller fordel den omkring butterdejen.
Dryp med persilleolien omkring butterdejen.

Ingen kommentarer: