1/01/2008

Brombær Clafoutis med Hasselnødder

4 Couverter.


½ Vanillestang
1 Dl. Mælk
1½ Dl. Fløde
4 Æg
120 Gr. Rørsukker
Salt
20 Gr. Hvedemel
Smør
200 Gr. Brombær
Hasselnødder


Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud.
Kom stangen og marven i en gryde sammen med mælk, fløde, halvdelen af sukkeret og saltet.

Varm fløden op og lad vanillen trække nogle minutter heri.
Afkøl massen til 40° C. og sigt vanillestangen fra.

Pisk imens æggene grundigt igennem med resten af sukkeret (Gem lidt til formene!) og tilsæt melet.
Rør fløden i æggemassen.

Smelt smør i en gryde og pensel formene med smørret.
Drys formene med resten af rørsukkeret.

Kom nogle brombær i formen og fyld Clafoutismassen i til ca. det halve af formen.
Bag Clafoutisen i forvarmet ovn ved 170° C. i ca. 20 – 25 Minutter.

Ved servering anrettes med Brombærcoulis og letristede hasselnødder.

Ingen kommentarer: