4 Couverter.
½ Vanillestang
1 Dl. Mælk
1½ Dl. Fløde
4 Æg
120 Gr. Rørsukker
Salt
20 Gr. Hvedemel
Smør
200 Gr. Brombær
Hasselnødder
Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud.
Kom stangen og marven i en gryde sammen med mælk, fløde, halvdelen af sukkeret og saltet.
Varm fløden op og lad vanillen trække nogle minutter heri.
Afkøl massen til 40° C. og sigt vanillestangen fra.
Pisk imens æggene grundigt igennem med resten af sukkeret (Gem lidt til formene!) og tilsæt melet.
Rør fløden i æggemassen.
Smelt smør i en gryde og pensel formene med smørret.
Drys formene med resten af rørsukkeret.
Kom nogle brombær i formen og fyld Clafoutismassen i til ca. det halve af formen.
Bag Clafoutisen i forvarmet ovn ved 170° C. i ca. 20 – 25 Minutter.
Ved servering anrettes med Brombærcoulis og letristede hasselnødder.
1/01/2008
Brombær Clafoutis med Hasselnødder
Etiketter:
Brombær,
Dessert,
Hasselnødder,
Rørsukker,
Vanille
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar