10 Couverter.
Nøddebunde (Kan købes færdige hos Bageren!)
150 g smør
150 g sukker
90 g mel
60 g hasselnødde flager
2 spsk. Glukose
Alle ingredienserne håndæltes sammen til en fast masse
Der laves 20 kugler som trykkes ud på en let smurt bage plade, der skal være god plads (de flyder meget) mellem kuglerne.
De bages i ovnen ved ca. 160 grader til de er gyldne og passende størrelse.
Afkøles og lægges på plader (må ikke få fugt).
Den nemme løsning er at få bageren til at lave dem, han skal bare lave nøddeskåle uden at lave skål formen, men lade nøddebundende være flade.
Og de må ikke være for store.
Pisket cremefraise:
7,5 dl 38 % cremefraise
1 spsk vanille sukker
lidt citron skal
Evt. lidt likør
Cremefraisen piskes med vanillesukkeret til det er stift og
Det smages til med citronskal og lidt likør.
Servering
En nøddebund lægges på en tallerken og der sprøjtes en pæn ring af cremefraise i midten, der lægges en ny bund ovenpå og den øverste drysses let med flormelis.
Der garneres med forskellige blandede friske bær
F. eks Hindbær, Brombær, Blåbær, Physalis, Jordbær, osv.
Bærerne kan marineres let i sukkerlage.
Pynt med mynte eller citronmelisse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar