1/02/2008

Blåskimmeltærte med Græskar og sveskesalat

6 Personer.

200 Gr. Digestive kiks
1 Spsk. Brun farin
1 æg
110 Gr. Usaltet smør
40 Gr. Finthakkede valnødder

200 Gr. Creme Fraiche 38%
150 Gr. Saint Agur
2 store æg
4 Æggeblommer
3 Spsk. Lys rom

Revet græskar til 6 personer
3 Spsk. Hakkede svesker
Saft af ½ citron
2 Spsk. Ahornsirup
10 stængler hakket purløg

Tilberedning:

Tærtebund:

Digestive kiks, brunt farin, blødt smør, æg og valnødder kommes i en food processer og køres til en masse.
Dette kommes i en smurt springform og bages 15 min. ved 160° C.
Tærtebunden udtages og afkøles let.


Blåskimmelcreme:

Alle ingredienser kommes i en blender og køres hurtigt sammen til en glat masse (Ca. 30 sek.) sigtes og smages til med salt og cayennepeber.
Denne masse hældes ned over tærtebunden og kommes i ovnen under stanniol ved 160° C. i 50 min.
Tages ud af ovnen og hviler på køl uden stanniol.


Græskar og sveskesalat:

Græskaret skrælles og rives på rivejern som til råkost salat og kommes i en skål, tilsættes de øvrige ingredienser.
Smages til med salt og peber og trækker til servering.


Anretning:

Kagen skæres og lægges på tallerkenen.
Salaten kommes i en lille skål, eller anrettes sammen med blåskimmeltærten på tallerkenen.

Ingen kommentarer: