1/01/2008

Æbletærte fra Normandiet

5 Personer.

300 Gr. Mel
200 Gr. Smør
Salt

8 Belle de Boskoop
1 Spsk. Smør
1 Spsk. Rørsukker
5 Cl. Calvados
100 Gr. Sukker
3 Æggeblommer
1 Dl. Creme fraiche 38 %
25 Kværnede mandler



Lav en mørdej af mel, smør og salt.
Den pakkes i køkkenfilm og lægges i køleskab i 1 time.

Halvdelen af æblerne skrælles, snittes fint og koges til kompot sammen med 1 Spsk. Smør og rørsukker.
Resten af æblerne skæres i tynde skiver, men skrælles ikke.
De overhældes med calvados, strøs med sukker og stilles til side.

Ovnen opvarmes til 200° C.

Dejen rulles ud, lægges i en tærteform og prikkes med en gaffel flere gange.
Æblemosen fordeles på tærtebunden, og æbleskiverne lægges ovenpå.
Bages i ovnen i 30 minutter.

Creme fraichen blandes med de kværnede mandler, resten af sukkeret og æggeblommerne og hældes over tærten.

Bages i endnu 15 minutter.
Serveres lun, men ikke direkte fra ovnen.

Ingen kommentarer: