5 Couverter.
75 gr. sukker
1/2 St. Vanille
3/4 Dl. Vand
1/2 Liter letpisket flødeskum
3 Æggeblommer
4 blade gelatine
1 æg
Sukker og vand koges igennem til let sirup.
Æggeblommer og æg piskes sammen med vanillemarv, den kogende sirup piskes
ned i æggemassen og legeres let over svag varme til cremekonsistens, piskes koldt.
Til sidst piskes den udblødte, smeltede gelatine i æggemassen.
Den letpiskede fløde vendes i æggeskummet og fromagen fyldes i forme, hærdes i
køleskab.
Efter samme opskrift kan man fremstille fromager tilsmagt med rom, cognac, whisky,
likører, chokolade, frugtpure, nødder m.m.
"Faste" smagsstoffer blandes i den letpiskede fløde - flydende smagsstoffer blandes i
den lune, smeltede gelatine.
12/29/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar