4 Personer.
4 rabarber eller frosne i tern
100 g mel
2 spsk. Kokosmel
100 g smør
125 g sukker
1 tsk. Vanillesukker
50 g. revet marcipan
50 g hakkede mandler
Lidt likør.
Sukker
Vand
Fremstilling:
Rabarberne rengøres og skæres i skiver på ca. 1½ cm.
Lægges i en skål og drysses med sukker og lidt vanille og stænkes med lidt likør.
Trækker i ½ time (Kan evt. lunes i ovn for at fremme processen!)
Melet og kokosmel, marcipan, mandler blandes med sukker og vanille.
Smørret skæres i små tern og det smuldres i mel blandingen.
Bagning:
Rabarberne fordeles i 4 ildfaste skåle eller et tærtefad.
Mel blandingen drysses ovenpå og det bages i en varm ovn med varmluft ved 200 grader i ca. 12-15 min. til rabarberne er møre og toppen er gylden.
Karamelsauce:
Kom sukkeret på en pande og smelt til sukkeret er gyldent.
Tilsat vand til rette sauce konsistens.
Anretning:
Den lune rabarbertrifli stilles på tallerkenen.
Herefter lægges en kugle vanille is, creme fraiche eller flødeskum på tallerkenen og der pyntes med karamelsauce og evt. lidt friske bær.
Tips.
Der kan også anvendes syrlige æbler med kanel, blommer, stikkelsbær, pærer m.m.
12/29/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar