5 Personer :
4 Æggehvider
200 Gr. sukker
40 Gr. ristede, fint knuste mandler
4 Æggeblommer
75 Gr. Flormelis
½ Stang Vanille
10 Gr. Gélatine
4 Dl. Piskefløde
Én lille deciliter Ferskenlikør
200 Gr. friske el. frosne bær
Florsukker
Citronmelisse
Fragilitébund : De 4 æggehvider piskes stive og tilsættes sukkeret under piskning.
De knuste mandler vendes i massen og denne smøres på bagepapir i 10 Cm. bredde, og bages/tørres ved svag varme.
Inden bunden er helt tør tages den ud af ovnen og rulles til et rør med diameter 4 – 5 Cm. (Overlap)
Vurdér om bunden skal bages lidt mere, eller om den skal trække færdig udenfor ovn ?
Flormelis udrøres med lidt vand til en tyk vælling, og koges op til blank masse.
Æggeblommerne piskes hvide med vanillekornene, og heri hældes under kraftig piskning den varme sukkerlage.
Der piskes til massen er kold, let og luftig.
Den udblødte gélatine tilsættes den varme Ferskenlikør, og når gélatinen er helt opblødt tilsættes denne den luftige æggemasse.
Herefter tilsættes den letpiskede piskefløde, og massen holdes øje med, Mht. stivhed.
De kolde tørre fragilitérør fyldes med denne ferskenfromage, og stilles koldt.
De friske bær renses og varmes med en smule vand, tilsmages med sukker og stilles koldt.
Anretning :
Fragilitérøret placeres midt på tallerkenen med ferskenfromagen indeni.
Rundt om røret lægges lidt frugtpuré, og der pyntes med citronmelisseblade.
Til sidst kan drysses med florsukker gennem sigte !
Bemærk venligst, at denne dessert kan forberedes i god tid, og kan tilføres ekstra marinerede ferskenstykker i sæsonen.
12/02/2007
Fragilitétårn m. Ferskenfromage på Frugtleje
Etiketter:
Citronmelisse,
Dessert,
Ferskenlikør,
Gelatine,
Mandler,
Æggehvider
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar