1 Brød.
20 Gr. Gær
2,5 Dl. Vand
10 Gr. Salt
5 Gr. Brun Farin
0,5 Dl. Kærnemælk
1 Spsk. Maltmel
300 Gr. Hvedemel
125 Gr. Groft Rugmel
30 Gr. Valnøddebrud
27° C. varmt vand blandes med gær.
Herefter tilsættes salt, farin og den tempererede kærnemælk.
Nu tilsættes hvedemelet, rugmel og maltmel og til sidst valnøddebrud.
Dejen slås sammen og hviler under fugtigt klæde i 45 minutter.
Dejen slås ned og formes til brød, der skal hæve i 30 minutter inden bagning.
Kan pensles med æg, kaffe m.m. og drysses med lidt mel.
Bages ved 180° - 200° C.
11/22/2007
Valnøddebrød
Etiketter:
Brun farin,
Brød,
Groft rugmel,
Maltmel,
Valnøddebrud
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Hej Lars
Det ser spændende ud, men hvor køber du maltmel. Jeg har ikke kunnet finde det
Dorte Jørgensen
Send en kommentar