11/22/2007

Sommerbuk med Jordskokketærte, sølvbedesauté og Sauce Jus.

5 Personer.

750 Gr. Sommerbukfilet
Ben og afpuds fra dyret
500 Gr. Sølvbeder
2 Rødløg
100 Gr. Mange Tout ærter
Hakket persille
Salt og peber
1 Liter vildtfond
Margarine/Smør
Physalis

Jordskokke/kartoffeltærte.

300 Gr. Jordskokker
400 Gr. Nye kartofler
3 Æg
1 Dl. Piskefløde
Reven Muskatnød


Sommerbukfileten brunes på panden i fedtstoffet og krydres med salt og peber.
Færdigsteges i ca. 20 minutter i ovnen ved 200°C og trækker lige så længe.

Jordskokketærte:
Jordskokker og kartofler renses grundigt, skæres i skiver og blancheres et par minutter i kogende vand. Tages op, og lægges i en sigte og drypper af og sauteres derefter i smør, til de er let gyldne.
1/5 af jordskokker/kartoflerne blendes med fløde og æg.
Smages til med salt, peber og muskatnød.
Jordskokkerne og kartoflerne lægges i en smurt diaoleform og overhældes med den blendede masse.
Bages ca. 25 minutter ved 175°C, til tærten er fast og gylden.

Sølvbedesauté:
Sølvbederne skæres i passende stykker og blancheres 30 Sek. I letsaltet vand.
Sauteres i smør sammen med de finthakkede rødløg.
Ærter og den hakkede persille tilsættes lige inden servering, og der tilsmages med salt og peber.

Vildtfonden nedkoges, tilsmages og jævnes med maizena.


Anretning:
Saucen lægges på tallerkenen, sølvbedesautéen lægges på sammen med jordskokketærten, og til sidst lægges skiver af sommerbuk på tallerkenen.
Kan pyntes med halve sauterede physalisfrugter.

Ingen kommentarer: