11/22/2007

Struds med æble, appelsin, nødder og Aspargeskartofler

4 Personer :

Strudsekød 600 Gr.
Salt og peber
2 Tsk. Olie
1 Dl. Friskpresset Appelsinsaft
1 Dl. Bouillon
3 Dl. The, gerne kraftig
3 Spsk Portvin el. madeira
40 Gr. Hasselnøddekerner
1 Dl. Mælk
1 Grønt æble i tynde både
2 Appelsiner i fileter
1 Spsk. Majsstivelse
2 Spsk. Hakket persille

Tilbehør :

Akaciekogt Rødkål
Aspargeskartofler m. persille


Dup strudsekødet tør med køkkenrulle.
Gnid den med salt og peber.
Opvarm olien i en stegegryde og brun stegen på alle sider.
Tilsæt appelsinsaft, bouillon, the og portvin og damp under låg til kødet har opnået en kernetemperatur på 56° C.
Tag stegen op, hold den varm mens retten gøres færdig.

Kog hasselnødderne 5 minutter i mælk.
Kassér mælken og skyl nødderne i varmt vand.
Sigt og skum skyen og kog den jævn med majsjævning.
Kom hasselnødder, æble og appelsiner i skyen og lad trække i 5 minutter.
Smag til med salt og peber

Kog den julienneskårne rødkål i vand med akaciehonning, så rødkålen er al dente ved servering.

Læg den varme rødkål på tallerkenen, garnér med tynde skiver strudsefilet og maskér med saucen med æble- og appelsinfileter, hasselnødder, persille og aspargeskartofler.

Ingen kommentarer: