4 Personer :
Strudsekød 600 Gr.
Salt og peber
2 Tsk. Olie
1 Dl. Friskpresset Appelsinsaft
1 Dl. Bouillon
3 Dl. The, gerne kraftig
3 Spsk Portvin el. madeira
40 Gr. Hasselnøddekerner
1 Dl. Mælk
1 Grønt æble i tynde både
2 Appelsiner i fileter
1 Spsk. Majsstivelse
2 Spsk. Hakket persille
Tilbehør :
Akaciekogt Rødkål
Aspargeskartofler m. persille
Dup strudsekødet tør med køkkenrulle.
Gnid den med salt og peber.
Opvarm olien i en stegegryde og brun stegen på alle sider.
Tilsæt appelsinsaft, bouillon, the og portvin og damp under låg til kødet har opnået en kernetemperatur på 56° C.
Tag stegen op, hold den varm mens retten gøres færdig.
Kog hasselnødderne 5 minutter i mælk.
Kassér mælken og skyl nødderne i varmt vand.
Sigt og skum skyen og kog den jævn med majsjævning.
Kom hasselnødder, æble og appelsiner i skyen og lad trække i 5 minutter.
Smag til med salt og peber
Kog den julienneskårne rødkål i vand med akaciehonning, så rødkålen er al dente ved servering.
Læg den varme rødkål på tallerkenen, garnér med tynde skiver strudsefilet og maskér med saucen med æble- og appelsinfileter, hasselnødder, persille og aspargeskartofler.
11/22/2007
Struds med æble, appelsin, nødder og Aspargeskartofler
Etiketter:
Appelsinsaft,
Hovedretter,
persille,
Portvin,
Struds,
The,
Vildtkød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar