11/22/2007

Lynstegt stærktkrydret Kængurufilet

4 Personer :

600 Gr. Kængurufilet
0,6 Dl. Limesaft
2 Spsk. Olie
1 stor rød chili uden frø skåret i skiver
3 forårsløg i skiver
1 spsk. Olie, ekstra
1 Spsk. Tamarindekoncentrat
1 Stilk fintskivet citrongræs (Kun det hvide)
2,5 Dl. Hønsebouillon
1 laurbærblad i mindre stykker

Krydderpasta :

2 Store hakkede røde chili u. frø
2 hakkede fed hvidløg
Gurkemeje
Hakket frisk ingefær (2 Cm.)
3 hakkede forårsløg
1 hakket tomat uden skind og frø
2 Tsk. Korianderfrø
1 Tsk. Rejepasta


Skær kængurufileten i stroganoffstykker, og marinér disse kødstykker i limesaften og krydr efter behag med salt og peber.
Dæk det til og sæt det i køleskabet.

Krydderpasta: Bland chili, hvidløg, gurkemeje, ingefær, forårsløg, tomat, korianderfrø og rejepasta i foodprocesser og blend til en jævn pasta.

Varm olie op i en wok og kom chili og forårsløg i.
Tilsæt kængurustroganoff stykkerne i hold og steg ved mellemvarme i 2 minutter.
Tag dem op af wokken.

Varm den ekstra olie op i wokken, tilsæt krydderpasta, tamarinde og citrongræs og steg ved mellemvarme under omrøring i 5 minutter.

Kom kængurustroganoff stykkerne tilbage i wokken og tilsæt hønsebouillonen.
Krydder med peber efter smag og tilsæt stykkerne af laurbærbladet.
Kog det op, skru ned for varmen og lad det simre i 20 minutter.
Servér med ris.

Ingen kommentarer: