4 Personer.
600 gr. Krondyrfilet el. kølle.
Vindruekerneolie
½ L. Kalvesky
200 gr. Blandede Svampe
Smør
Krydderier
4 Faste pærer m. stilk
½ L. Vand
2 Dl. Sukker
2 Dl. Brombær
Årstidens grøntsager til 4 Personer.
Kog vand, sukker og brombær i ca. 10 min. Skræl pærerne, men lad stilken sidde.
Kog pærerne ved svag varme, så pærerne er al dente ved servering.
Krondyrfileten brunes på alle sider i smør, og steges færdig i ovn i 10 - 15 min. ved 220 Grader.
HUSK: Kødet skal trække i 20 min. inden servering.
Svampene renses og svitses ved god varme i lidt smør i en gryde.
Svampene optages af gryden.
Kalveskyen kommes i gryden sammen med 2 Dl. Brombærsaft og saucen nedkoges.
Jævnes med maizenamel, og smages til med salt og peber.
Lige før servering kan lidt smør eventuelt piskes i for at runde saucen af.
Urterne rengøres og udskæres i ensartede størrelser, og dampes hver for sig al dente.
Inden servering ristes urterne sammen i smør m. lidt soya og basilikum.
Anretning:
Den rygende varme, blanke sauce lægges på den varme tallerkenen, og der lægges evt. et kogt brombær 6 steder rundt ved serveringskanten.
De varme ristede svampe lægges i serveringskanten mellem brombærrene.
De varme sauterede urter “toppes” op på midten af tallerkenen, pæren placeres til venstre,
og 3 skiver (½ cm. Tykke) krondyrfilet lægges op af “forsiden” af urtetoppen.
Der afpyntes med blancerede strimler af porre og gulerod, og frisksauteret basilikumblad.
11/22/2007
Krondyrfilet m. brombærkogt pære, Sauce Jus m. svampe og Urtesaute.
Etiketter:
Brombær,
Hovedretter,
Krondyrfilet,
Pærer,
Svampe,
Vildtkød,
Årstidens grøntsager
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar