4 – 6 Personer.
1 Kanin
2 Dl. Charente
100 Gr. Smør
6 Skiver røget bacon i tern
250 Gr. Skalotteløg
Salt og peber
Partér den istandgjorte kanin i 8 portionsstykker.
Læg de 8 stykker i et fad og hæld 2 Dl. Pineau de Charente over, tildæk fadet og lad stå ved stuetemperatur i min. 30 minutter.
Tag kaninstykkerne op af marinaden og brun stykkerne i det brusende smør, og brun stykker på alle sider.
Tilsæt baconternene og lad dem blive brune sammen med kaninstykkerne.
Pil løgene, og kom dem med i gryden og tilsæt marinaden. Krydr med salt og peber.
Lad retten snurre ved svag varme under låg i ca. 1 time, eller til kødet er mørt.
Hold øje med, at der til stadighed er væde i gryden.
Når kaninkødet er mørt optages stykkerne og holdes varme.
Saucen soigneres, monteres med de nødvendige ingredienser, og klargøres til servering.
Tallerkenservering:
Ovenpå valgt garniture lægges 2 stykker kanin, og sauce serveres omkring emnet.
Buffetservering:
Kaninstykkerne serveres i hvidt porcelænsfad med saucen henover, og flutes el. kartofler serveres á part.
11/07/2007
Kanin som i Charente
Etiketter:
Bacon,
Charente vin,
Hovedretter,
Kanin,
Vildtkød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar