4 Personer.
2 Gråænder
Persille
4 Dl. Sky
3 Dl. Fløde
¼ Knoldselleri
1 Skorzonerrod
2 Jordskokker
1 Pastinak
1-2 Gulerødder
Frisk timian
smør
8 Blommer
1½ Dl. Rødvin
1½ Dl. Vand
80 Gr. Sukker
2 Stk. Stjerneanis
Lårene skæres fra og brunes i en gryde. Sky, fløde og persille tilsættes og dette småsimrer ved svag varme i ca. 1 time, eller til lårene er møre. Tag lårene op. Saucen jævnes eventuelt, og smages til med salt og peber.
Andebrysterne skæres fra, og skindet ridses let. Andebrysterne brunes på begge sider og krydres med salt og peber. Andebrysterne steges færdige i ovnen, ved 215° C. i ca. 8 minutter, lige før servering.
Rodfrugterne skrælles/vaskes/ordnes og skæres i ”skestykker”. Rodfrugterne sauteres i gryde i smør sammen med frisk timian, uden at brune indtil de er ”al dente”.
De skyllede blommer kvartes og befries for sten. Blommerne koges ved svag varme i 15 minutter med rødvin, vand, sukker og stjerneanis.
Tallerkenservering:
Rodfrugterne lægges i bunden af varme tallerkener, herpå lægges lårene. Brysterne skæres i tynde skiver og lægges omkring. Server blommer á part.
Retten kan eventuelt serveres med råstegte kartofler.
Buffetservering:
Læg rodfrugtsautéen på fadet i øverste højre del. Stil en skål med de syltede blommer med lage på fadet i venstre øverste del.
Brysterne skæres i tynde skiver og placeres forrest midt på fadet, og på hver side placeres 2 andelår.
11/07/2007
Gråandebryst med rodfrugter og blommer
Etiketter:
Blommer,
Gråand,
Hovedretter,
Jordskokker,
Pastinak,
Skorzonerrødder,
Stjerneanis,
Vildtkød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar